فسخ قرارداد زودتر از موعد توسط مستاجر

این مطلب را به اشتراگ بگذارید
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on twitter

با سلام و احترام خدمت شما همراهان عزیز، در این مقاله سعی داریم تا در رابطه با اصطلاح موجر، مستاجر، اجاره در قانون و  قرارداد اجاره بین موجر و مستاجر و شرایط  فسخ قرارداد توضیحات مفید و مختصری ارائه دهیم و امید داریم که مطالب برای شما عزیزان مفید واقع شود و از اینکه در این راستا همراه ما هستید، خرسندیم. در این مقاله به مطالعه فسخ قرارداد زودتر از موعد توسط مستاجر می پردازیم. پس با ستاره عدالت همراه باشید.

موجر

مؤجر از نظر قانون کیست؟

به اجاره دهنده ٔ خانه، باغ، دکان، ملک یا چیز دیگری را موجر یا صاحب ملک (به انگلیسی: (The lessor) می گویند که در مقابل مستأجر قرار می گیرد و در فقه، شخصی که به موجب عقد اجاره (قرارداد اجاره) منفعت عینی را به شخص دیگری تملیک (مالک گردانیدن کسی را بر مالی یاچیزی) می کند.

مستاجر

مستاجر از نظر قانون کیست؟

مستأجر (به انگلیسی: Tenant) یا کرایه نشین به فردی گفته می‌شود که ملکی یا چیزی را از موجر و صاحب خانه به اجاره بگیرد و مال الاجاره (کرایه) پرداخت نماید.

اجاره 

اجاره از نظر قانون

←اجاره در لغت:

اجاره (به انگلسی: (Rent) از ریشه اجر به معنای رهانیدن، به فریاد رسیدن، چیزی را به فرد دادن می‌باشد.

اجاره در اصطلاح:

در اصطلاح عقدی است که به موجب آن مستأجر، در برابر مالی که به موجر می‌دهد، برای مدت معین مالک منافع عین مستأجره می‌شود. یعنی همان سلطه و اختیار استفاده مالک را از عین مورد اجاره دارد؛ بنابراین اجاره عقدی تملیکی و معوض و موقت می‌باشد.

 

قرارداد اجاره دارای 4 رکن اصلی، به شرح ذیل می باشد:

 

  • مؤجر (مالک یا اجاره‌دهنده)؛
  • مستأجر (اجاره‌کننده)؛
  • عین مستأجره یا مورد اجاره (آنچه اجاره داده می شود)؛
  • اجاره‌بها (بهایی که اجاره‌کننده در قبال اجاره کردن پرداخت می­‌کند)

 

در همین موضوع “فسخ قرارداد زودتر از موعد توسط مستاجر” بیشتر بدانید: اگر مستاجری ملک را تخلیه نکرد، تکلیف چیست؟

در صورتی که مستاجر در مدت اجاره و قبل از پایان آن درخواست فسخ قرارداد اجاره کند، موجر (صاحب ملک) مکلف نیست تن به فسخ قرارداد (پایان دادن) دهد و رهن را به مستاجر برگرداند؟

قرارداد اجاره، عقد لازم است و عقد لازم را نمی‌توان به آسانی فسخ کرد. به این ترتیب نه موجر می‌تواند اقدام به فسخ قرارداد کند و نه مستاجر؛ اما قانونا می‌تواند حق فسخی پیش‌بینی شود.
برای مثال، ملکی را که مستاجر اجاره کرده است و احساس می‌کند متضرر شده است، یعنی بیش از قیمت واقعی آن ملک اجاره داده شده است؛ در این حالت مستاجر می‌تواند از طریق دادخواست تقاضای فسخ قرارداد به علت ضرر کند.

همچنین ممکن است شرط خاصی بین مالک و مستاجر پیش‌بینی شود که در صورت عمل نکردن به آن شرط از سوی مالک تا فلان تاریخ مستاجر حق فسخ قرارداد را داشته باشد.
برای مثال بین مستاجر و مالک شرط شود که تا فلان تاریخ در ملک مربوطه تعمیرات لازم اعمال می‌شود و اگر طبق این شرط مالک تا تاریخ مذکور اقدام به تعمیرات ملک خود نکند، مستاجر میتواند قرارداد را فسخ نماید.

 

منابع و مواخذ:

کلمه ی عقد دانشنامه ی ویکی پدیا

مرجع رسیدگی شعبه 6 دادگاه حقوقی یک تهران

آیا استمرار سکونت برای مستاجر حق ایجاد می کند؟

 

مشاوره رایگان حقوقی تماس بگیرید

تماس تلفنی از سراسر کشور در وقت اداری با شماره ثابت

0 0 رای ها
امتیاز به مقاله
0 دیدگاه ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
فسخ قرارداد زودتر از موعد توسط مستاجر
banner r - فسخ قرارداد زودتر از موعد توسط مستاجر

مطالب مرتبط

اطلاعات تماس

ارسال پیام