تکالیف وراث در مقابل به طلبکاران

این مطلب را به اشتراگ بگذارید
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on twitter

هر از گاهی این اتفاق می‌ افتد که خانواده ‌ای که به تازگی یکی از اعضای خود را از دست داده‌ است، با کسانی مواجه می‌‌ شوند که ادعا می‌ کنند فرد متوفی قبل از فوت خود، به آنها بدهی داشته است و این موضوع ممکن است مشکلاتی را برای بازماندگان ایجاد کند. برای جلوگیری از اتفاق افتادن چنین مسایلی، توجه به بعضی نکات ضروری به نظر می‌ رسد.
زمانی که فردی از متوفی می‌ گردد، باید دین ها و بدهی های وی از ماترک او (دارایی زمان فوت متوفی که به سبب فوت از مالکیت وی خارج می ‌شود) پرداخت شود. به عبارت دیگر، ترکه متوفی در اثر فوت به طور قهری به ورثه متوفی بدهکار قانونی او منتقل می ‌شود و حقوق طلبکاران متوفی بر ترکه تعلق می‌ گیرد. وقتی انسانی فوت می کند، دیون و بدهی وی چه حال (دینی است که پرداختش مدت ندارد و باید فوراً پرداخت شود) و چه موجل (دینی است که پرداختش مدت دارد)، باید در اسرع وقت پرداخت شوند.
در این رابطه می توان این مثال را زد که فردی به فرد دیگری دو میلیون تومان بدهی دارد که باید طی مدت معینی به فرد مورد نظر پرداخت کند اما بدهکار چند ماه بعد از دریافت مبلغ فوت کند، طلبکار می‌ تواند بعد از فوت، طلب خود را از ترکه متوفی دریافت کند. مطابق قانون، ورثه ملزم نیستند غیر از ترکه چیزی به بستانکاران بدهند و اگر ترکه برای ادای تمام دیون کافی باشد، ترکه ما بین تمام بستانکاران به نسبت طلب آن ها تقسیم می ‌شود، مگر اینکه ورثه ترکه را بدون شرط و به صورت مطلق قبول کرده باشند که در این صورت مسئول خواهند بود. در این فرض، ورثه تعهد ضمنی می‌ کنند که تمامی دین ها و تعهدات متوفی را پرداخت کنند.
بنابراین وراث متوفی باید بعد از فوت متوفی تمامی ترکه را رد کرده یا قبول یا رد خود را منوط به تحریر ترکه کنند، زیرا در صورتی که ترکه کفاف دیون متوفی را ندهد، طلبکاران می ‌توانند به وراث برای دریافت مطالبات خود رجوع کنند. (تعیین مقدار ترکه و دیون متوفی را تحریر ترکه می ‌نامند). به طور مثال هرگاه زوج فوت کند و پدر و مادر وی در قید حیات باشند و در هنگام فوت، اموالش ۵۰ میلیون تومان باشد و از طرفی دیگر، مهریه همسرش نیز تعدادی سکه به ارزش ۲۰۰ میلیون تومان باشد، در صورتی که پدر و مادر زوج ترکه را به طور مطلق قبول کنند یا قبول آن را منوط به تحریر ترکه کنند، زوجه می‌تواند برای اخذ مازاد بر ترکه یعنی به میزان ۱۵۰ میلیون تومان باقیمانده به آنها مراجعه کند.
در صورت تعدد وراث، رد ترکه توسط هر کدام از آن ها ممکن خواهد بود. در این صورت، وارثی که ترکه را رد می ‌کند، این امر را باید کتباً یا شفاهاً در مدت یک ماه از تاریخ اطلاع وارث از فوت مورث، به دادگاه اعلام کند. در غیراین صورت این امر در حکم قبول ترکه است.

مشاوره رایگان حقوقی تماس بگیرید

تماس تلفنی از سراسر کشور در وقت اداری با شماره ثابت

0 0 رای ها
امتیاز به مقاله
0 دیدگاه ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
01 a - تکالیف وراث در مقابل به طلبکاران
banner r - تکالیف وراث در مقابل به طلبکاران

مطالب مرتبط

اطلاعات تماس

ارسال پیام